Nieuws

Hier delen we nieuws dat relevant is voor huisartsenzorg in achterstandswijken. Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en bijeenkomsten. Dit kan onderaan deze pagina. Wil je nieuws met ons delen? We horen graag van je.

Programma themabijeenkomst

Op 14 november organiseren we een themabijeenkomst. Je bent van harte welkom om deel te nemen. Geldzorgen bespreekbaar maken in de huisartsenpraktijk Armoede en schulden liggen vaak ten grondslag aan stress. En daarbij komen vaak gezondheidsproblemen. Hoe kun je dit als huisarts herkennen? Hoe ga je een gesprek aan over dit onderwerp? Daarover gaat deze themabijeenkomst. De theorie én de praktijk Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek over de…

Voorbeeldbrieven in toegankelijke taal

FAW Rotterdam heeft in samenwerking met Pleinwegpraktijk Rotterdam, Huisartsen Carnissenhuis Rotterdam en Team Ervaringsdeskundigen Rotterdam Rijnmond enkele voorbeeldbrieven gemaakt voor in de huisartsenpraktijk. De brieven zijn geschreven in toegankelijke taal. De brieven zijn beschikbaar om te downloaden. Je kunt daarbij zelf informatie aanpassen. 5 veel voorkomende brieven in de huisartsenpraktijk Er zijn 5 onderwerpen waar brieven over zijn gemaakt. In sommige gevallen zijn er meerdere brieven per thema. Alle brieven…

Elly van Gelder: ‘Dit kun je oplossen’

Elly van Gelder is Fondsmanager bij Fonds Achterstandswijken Rotterdam (FAW Rotterdam). Achterstandsproblematiek: dit kun je oplossen Elly begon bijna 25 jaar geleden bij FAW Rotterdam. Met een missie: dit kunnen we oplossen. Maar de realiteit blijkt dat de problematiek zich verschuift en blijft verschuiven. En telkens moet de huisarts zich daar opnieuw toe verhouden. FAW Rotterdam doet hierin wat nodig is. Sommige problemen kun je oplossen, maar dat geldt niet…

Goede voorbeelden 2024: 6 juni 2024

Op donderdag 6 juni organiseren we van 17.00 tot 18.00 uur weer een online Goede voorbeelden bijeenkomst. Deze bijeenkomst is er voor huisartsen, praktijkmedewerkers en de betrokkenen van de Achterstandsfondsen.

Toolbox: Aanpak laaggeletterdheid in de eerste lijn

Hoe kun je in de eerstelijnszorg toegankelijk zijn voor iedereen? Dus óók voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland die laaggeletterd zijn? In deze toolbox vind je een voorbeeld van hoe je dit kunt aanpakken.

Jaarplan 2024, de Achterstandsfondsen

In dit bericht vind je ons jaarplan. Hierin delen we onze doelen en ambities. Deze zijn opgesteld voor en samen met de 16 regionale achterstandsfondsen. In het hele land zijn 16 achterstandsfondsen actief. Zij geven financiële ondersteuning aan wat er lokaal nodig is. Samen zijn we er voor huisartsenpraktijken in achterstandswijken. Dit jaar werken we (verder) aan:  Ons netwerk: het versterken van ons netwerk door kennis te delen en samen…

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en onze bijeenkomsten? Meld je via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Naam

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.