Projectendatabase

In het hele land zijn 16 achterstandsfondsen actief. Zij geven financiële ondersteuning aan wat er lokaal nodig is. Op deze pagina lees je meer over de diverse projecten die in het land worden uitgevoerd. Je vindt er naast een omschrijving van het project óók contactgegevens. Zo kun je contact opnemen met het lokale fonds.

In de aankomende periode zullen we meer projecten toevoegen. Ben je op zoek naar informatie over een project dat je hier nog niet terug kunt vinden? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

Zoeken

Onderwerp

Fonds

Status

Filters:
Organisatie van de praktijk

Aanvragen van projecten

Het AFA stelt jaarlijks een bedrag beschikbaar waarmee huisartspraktijken in de achterstandswijken in de regio Arnhem een project kunnen uitvoeren om knelpunten die zij ervaren in hun praktijk aan te pakken.
Organisatie van de praktijk

Lean Management

AFA biedt huisartspraktijken in achterstandswijken een vergoeding voor een Lean Management traject aan. Deze vergoeding is voor de investering in cursus Lean Management, voor de personeelskosten voor het maken van een plan én het implementeren hiervan.
Patiëntgerichte zorg

Uurgesprek vergoeding

Vergoeding uurgesprek om alle medische en psychosociale factoren te identificeren, te bespreken en bij te sturen. Vervolgconsulten zijn daarna korter en meer gestructureerd.
Samenwerking in de wijk

Overleg met sociaal domein/ wijkgericht werken vergoeding

AFA biedt huisartspraktijken in achterstandswijken de gelegenheid uren te declareren voor overleg met het sociaal domein met als doel de samenwerking in de wijk te verbeteren.
Samenwerking met zorgverleners

Multi Disciplinair Overleg (MDO) vergoeding

Vergoeding voor het bijwonen van een MDO voor de complexere patiënten in achterstandswijken.
Communicatie en voorlichting

Uurgesprek

Het ASF Zwolle/Flevo/Vechtdal/Drenthe vergoedt voor huisartsenpraktijken die onder het fonds vallen een gesprek van een uur tussen een huisarts, physician assistant of praktijkondersteuner en een patiënt wonend op een erkende achterstandspostcode.
Migranten

Inzet Interculturele Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH)

Met de inzet van een interculturele POH wordt de hulpvraag van de patiënt sneller concreet in kaart gebracht en vertaalt naar passende zorg.
Nascholing

Nascholing Geen agressie in mijn praktijk

Een aan de praktijk aangepaste scholing over frustratie agressie en intimidatie.
Communicatie en voorlichting

Praktijkvoorlichting: duidelijke taal voor de website/folder

Communicatiemateriaal van de huisartspraktijk vereenvoudigen.
Communicatie en voorlichting

Adhoc telefonische tolkendienst.

Het FAW Rotterdam vergoedt de kosten van de ad-hoc telefonische tolkendienst voor alle huisartsen gevestigd en werkzaam in het gebied van de LHV huisartsenkring Rotterdam.