Praktijkcheck laaggeletterdheid

Het verbeteren van de toegankelijkheid van de huisartsenpraktijk en de praktijkomgeving voor laaggeletterde patiënten.

Methode

Een praktijkcheck aan de hand van een praktijkchecklist waarin de gehele praktijk wordt meegenomen. Er is aandacht voor de telefoon, website, bewegwijzering, inrichting en organisatie, mogelijk onder leiding van een ervaringsdeskundige. Zie ook Stichting ABC. 
De praktijk ontvangt na afloop een uitgebreid evaluatieverslag met suggesties en adviezen voor aanpassingen. De praktijk kan daarmee zelf aan de slag om een verbeterplan op te stellen en de aanpassingen daadwerkelijk door te voeren. Na enkele maanden vindt een telefonische eindevaluatie plaats. 

Tip

Informeer eens bij Pharos naar de mogelijkheden om de praktijk hierbij te ondersteunen. Pharos heeft veel kennis en ervaring op het gebied van laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden. Uiteraard bent u ook vrij om voor een andere aanbieder te kiezen. Mogelijk biedt uw zorggroep of zorgverzekeraar deze check ook aan.

Let op: Pharos ontvangt momenteel veel aanvragen voor een praktijkcheck. Houdt u er daarom rekening mee dat u iets langer moet wachten voor uw aanvraag in behandeling wordt genomen!

Duur traject

De duur van het traject voor de praktijk is ongeveer 6 uur. Hierbij zijn de eventuele verbeterplannen die uit de praktijkcheck voortvloeien niet meegerekend.

Meer informatie

Het Achterstandsfonds Limburg biedt een aantal keuzeprojecten aan, waaronder dit project. Het Asf Limburg voert het project zelf niet uit, maar geeft de aanvrager van dit keuzeproject een aantal tips mee. Het staat de aanvrager vrij om zelf de aanbieder te kiezen. Ga voor meer informatie naar de website van Asf Limburg.

Over het project

Laaggeletterdheid
18 februari 2023
Actief
31-08-2023

Over het fonds

Achterstandsfonds Limburg
Logo